Få bort dina blomflugor

 

Gröna växter inomhus är inte bara vackert och rogivande. Det bidrar också till bättre klimat i hemmet. Genom fotosyntesen omvandlar växten koldioxid, vatten och ljus till syre. För att det skall ske måste du alltså se till att dina växter får vatten. Därmed börjar problemen. Det finns nämligen andra små kryp som trivs i fuktig miljö. Små flygande insekter som lägger sina ägg i jorden. När larverna kläcks äter de rötterna och de flygande individerna är inte bara irriterande utan riskerar även att sprida sin avkommor till alla husets växter.

Sorgmygga

Så hur åtgärda detta problem? För det första kan det vara bra att veta att det vi normalt kallar blomflugor egentligen är sorgmyggor. Blomflugan är faktiskt en större fluga som till utseendet påminner om getingar. Liksom sin like äter den nektar och pollen. Det innebär att de gör nytta genom att pollinera blommorna. Sorgmyggan däremot är en skadeinsekt som du bör bekämpa.

Huskurer

Det finns många olika slags tips för att bli av med sorgmyggor. Både husmorsknep som att använda vinäger, till olika slags kemiska preparat. Du kan även försvåra för myggan att komma åt jorden genom lägga ut prydnadssten eller hänga upp klisterremsor för att fånga dem. Klicka dig vidare här så hittar du andra bra tips på hur du blir av med skadeinsekter.